بازار پوشاک مملو از طرح‌هایی است که با فرهنگ ما مغایرت دارد

به گزارش خبرگزاری جشنواره ملی فردخت، سعید شعبانی صبح امروز در جلسه استانی جشنواره فردخت که در سنندج برگزار شد ضمن تسلیت شهادت اسماعیل هنیه، اظهار داشت: اسماعیل هنیه صبح امروز بعد از سال‌ها مجاهدت به شهادت رسیدند و امیدواریم این اقدام شنیع رژیم صهیونیستی زمینه‌های فروپاشی آنها را به‌سرعت فراهم کند و رژیم کودک کش و غاصب صهیونیستی از روی روزگار محو شوند و مردم فلسطین به خاک خود برای همیشه برگردند.

وی در بحث دیگری از سخنانش در خصوص جشنواره پوشاک ایرانی‌اسلامی فردخت در سطح استان، خاطرنشان کرد: امروزه در حوزه تولید پوشاک، تولیدکننده، توزیع‌کننده و فروشنده متعهد و ارزشی کم نداریم؛ ولی متأسفانه از این ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده نشده است که لازم است وقتی صحبت از حجاب و عفاف می‌شود غیر از مباحث مربوط به پوشش بانوان، باید به عفاف مردان نیز توجه شود.

وی افزود: امروز در جامعه وضعیت پوشش خانم‌ها و آقایان بعضاٌ نامناسب است چرا که الگوهای پوششی ارائه شده در سطح جامعه بافرهنگ ایرانی‌اسلامی سنخیتی ندارد و لازم است که در این جشنواره به این موارد توجه کافی انجام گیرد.

وی یادآور شد: دبیرخانه این جشنواره باید اعضا و مسئولین کمیته را فعال و برای دستگاه‌های اجرایی و نهادهای فرهنگی این راستا شرح وظایف را تعیین کند.

ایشان اظهار داشت: لباس کُردی یکی از پوشش‌های فاخر استان است که لازم است ابلاغیه‌های تعیین شده برای استان‌ها طبق فرهنگ بومی‌سازی شود و به این پوشش کُردی توجه ویژه‌ای گردد.

بتول سرکانی نیز در ادامه گفت: جشنواره فردخت، جشنواره‌ای بر پایه مد و لباس ایرانی‌اسلامی با رویکرد جریان‌سازی در حوزه مد و لباس مطابق با گفتمان انقلاب اسلامی، هم‌افزایی میان طراحان و اثرگذاری بر تولید پوشاک ملی، تولید پوشاک عفیفانه با قیمت مناسب و البته اثرگذاری طرح‌های برگزیده و تجلی‌بخش فرهنگ ایرانی‌اسلامی است.ف

موضوع اصلی این جشنواره، رقابت در طراحی دوخت و پژوهش در پوشش ایرانی‌اسلامی است که در کنار آن، توجه ویژه به موضوع اقتصاد، هنر و فرهنگ‌سازی در حوزه تولید پوشاک و قالب‌های موجه مدل‌های طراحی نیز مدنظر است.

وی عنوان کرد: جشنواره ملی فردخت باهدف اثرگذاری فرهنگ و هنر غنی ایرانی‌اسلامی در ارتقای پوشش اجتماعی محور در چهارمین سال برگزاری در پی این است که هر شخص یا نهاد شرکت‌کننده، خود را در جریان این حرکت سهیم بداند و رشد، بالندگی و پویایی با حفظ وحدت و مشارکت را مبنا قرار دهد.

سرکانی با بیان اینکه گفتمانی که در قالب جشنواره فردخت شکل می‌گیرد، این نتیجه را در پی دارد که تولیدکنندگان پوشاک در سطح کشور امکان تولید با جذابیت‌های هنری را به دست می‌آورند افزود: این جشنواره همچنین موجب می‌شود تا تولیدکنندگان پوشاک، مخاطب این تولید را در سطح جامعه پیدا کنند.

بازار پوشاک مملو از طرح‌هایی است که بافرهنگ ما مغایرت دارد؛ بنابراین خلأ ارائه مدل‌هایی احساس می‌شود که نیاز به زیبایی‌طلبی و پوشیدگی را به طور هم‌زمان پاسخ دهند. جشنواره طراحی پوشاک، بستر حمایت از طراحان متعهد را فراهم می‌کند و مدل‌های قابل‌تولید مطابق بافرهنگ ایرانی‌اسلامی را به تولیدکنندگان عرضه می‌کند.

وی با اشاره به فرایند برگزاری جشنواره فردخت افزود: رویداد ملی، فرهنگی، هنری فردخت، در سه مرحله آموزش، رقابت و نمایشگاه برگزار می‌شود.

جشنواره فردخت استارتی است که گفتمان را در دل خانواده‌ها وارد کرد

منوچهری رئیس کارگروه اشتغال بانوان کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه این نوع جشنواره‌ها تنها نباید محدود به برگزاری نمایشگاه شود اظهار داشت: این گفتمان باید در دل خانواده‌ها وارد شود؛ زیرا وقتی توسعه در یک بحث را بیان می‌کنیم باید حتماً برای مادران که در دل خانواده‌ها هستند برنامه داشته باشیم.

وی گفت: جشنواره فردخت شروعی است که گفتمان در دل خانواده را وارد می‌کند و در این حوزه باید مردم را درگیر قضیه کرد؛ چون تا زمانی که این جریان در دست مردم نباشد ممکن است موفق عمل نکنیم.

نویسنده: فردخت

دیدگاه‌ها

*
*